Saturday, June 4, 2016
SAYUR BABY BOK CHOY TUMIS UDANG
SAYUR BABY BOK CHOY TUMIS UDANG
1 ikat sayur baby bok choy
1 biji bawang besar - dihiris
2 ulas bawang putih - dihiris
6 biji cendawan butang - dihiris
6 ekor udang saiz sederhana
Air secukupnya
1 sudu besar tepung jagung - dibancuh dengan sedikit air
Garam & serbuk perasa secukupnya
Minyak untuk menumis secukupnya
Cara Memasak :
1. Panaskan minyak dan tumis bahan hiris sehingga wangi.
2. Kemudian masukkan udang, garam, serbuk perasa secukupnya dan air dengan secukupnya.
3. Seterusnya masukkan sayur bok choy dan biarkan sehingga masak dan agak layu sedikit.
4. Masukkan sedikit bancuhan tepung jagung. Kacau sehingga kuah menjadi pekat. Angkat dan nikmatinya bersama nasi putih. Taburkan dengan sedikit bawang goreng jika suka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment