KEK PISANG

Sunday, June 12, 2016

MUFFIN TELUR JEJARI KETAM









MUFFIN TELUR JEJARI KETAM
Majalah RASA Januari 2016...




Bahan-Bahan :

    6  batang  jejari ketam  -  dipotong kecil  (saya guna hotdog jer)
    6  biji  telur
120  gm  lada benggala  -  dipotong dadu
250  ml   susu segar
 1/4  sudu teh  serbuk lada putih
 1/4  sudu teh  garam
    4  biji  tomato ceri  -  di belah 4 setiap satu
Daun bawang & daun sup secukupnya  -  dihiris
12  cawan kertas


Cara-Cara :

1.  Di dalam mangkuk, bancuh telur, susu segar, serbuk lada putih dan garam sehingga sebati.  Tuangkan ke dalam cawan kertas yang di letakkan di dalam acuan muffin.

2.  Masukkan hirisan jejari ketam, lada benggala, tomato ceri, daun bawang dan daun sup.

3.  Bakar di dalam oven pada suhu 170'C selama 20-25 minit atau sehingga masak.

4.  Sedia untuk dihidangkan...

No comments:

Post a Comment