KEK PISANG

Saturday, January 26, 2019

JEJARI PAF@PUFF FINGERS...







JEJARI PAF@PUFF FINGERS
sumber :    Chef Norzailina Nordin




Bahan-Bahan :

4  keping  paf pastri  (20 cm)
1  cawan  parutan keju Parmesan
1  sudu besar  parsli cincang  (saya guna yang kering)
1  sudu besar  bijan hitam & putih
1  biji  telur  ~  dipukul sedikit
Garam & serbuk lada hitam secukup rasa


Cara Membuat :

1.  Sapu pastri dengan telur.
2.  Taburkan keju, parsli, bijan hitam dan putih, garam dan serbuk lada hitam.
3.  Tutup dengan kertas kalis minyak.  Canai perlahan kemudian potong pastri menjadi 2cm jejari.
4.  Pegang kedua-dua hujungnya, pusingkan beberapa kali.
5.  Letak di atas tin pembakar beralas kertas minyak.  Bakar pada suhu 195'C-200'C selama 15 minit atau sehingga masak (bergantung pada oven masing-masing).







No comments:

Post a Comment