JEJARI PAF@PUFF FINGERS
sumber : Chef Norzailina Nordin
Bahan-Bahan :
4 keping paf pastri (20 cm)
1 cawan parutan keju Parmesan
1 sudu besar parsli cincang (saya guna yang kering)
1 sudu besar bijan hitam & putih
1 biji telur ~ dipukul sedikit
Garam & serbuk lada hitam secukup rasa
Cara Membuat :
1. Sapu pastri dengan telur.
2. Taburkan keju, parsli, bijan hitam dan putih, garam dan serbuk lada hitam.
3. Tutup dengan kertas kalis minyak. Canai perlahan kemudian potong pastri menjadi 2cm jejari.
4. Pegang kedua-dua hujungnya, pusingkan beberapa kali.
5. Letak di atas tin pembakar beralas kertas minyak. Bakar pada suhu 195'C-200'C selama 15 minit atau sehingga masak (bergantung pada oven masing-masing).
No comments:
Post a Comment