ROL KAYU MANIS/CINNAMON ROLLS
sumber : buku Chef Norzailina Nordin
Bahan-Bahan :
2 keping pastri paf (20 cm)
3 sudu besar gula perang
1 sudu kecil serbuk kayu manis
1/2 biji telur (dipukul)
Bahan Aising :
1/2 cawan gula aising (ayak)
1 sudu besar mentega (cairkan)
2-3 sudu besar susu segar
1/2 sudu kecil esen vanilla
Cara Membuat :
1. Satukan gula perang dan serbuk kulit kayu manis. Taburkan 1/2 ke atas sekeping pastri paf. Ulangi untuk baki pastri.
2. Tekan dengan penggelek. Sapukan telur di hujung pastri.
3. Gulung dan potong kepingan 2 cm. Susun jarak 1.5 cm di dalam tin 22cm yang dilengser. Bakar pada 200'C selama 20-25 minit atau sehingga keperangan.
4. Untuk Aising : Satukan semua bahan, kemudian titiskan ke atas rol yang hangat...
No comments:
Post a Comment