PASTRI DANISH KRIM KEJU
sumber : buku resipi 'Chef Norzailina Nordin'
Bahan-Bahan :
8 keping pastri paf (10 cm)
200 gm krim keju ~ dibiar lembut pada suhu ruang
1/2 sudu kecil esen vanilla
3 sudu besar gula kastor
24 biji blueberi segar
1 biji telur ~ dipukul dengan 2 sudu besar air
Cara-Cara :
1. Lipat tiga segi pastri, buat 2 potongan, hujung potongan berjarak 2cm. Buka lipatan, sapukan campuran telur-air kemudian lipat bahagian berpotong ke penjuru bertentangan.
2. Pukul krim keju, gula dan esen vanilla sehingga gebu.
3. Sudukan ke tengah pastri, tekan 3 biji blueberi.
4. Sapukan campuran telur-air ke atas pastri. Bakar pada suhu 200'C selama 20 minit atau sehingga keemasan.
No comments:
Post a Comment