Sunday, January 22, 2017
BEEF TIKKA...
BEEF TIKKA
sumber : Ilham Dapur; (sedap)...
Bahan-Bahan :
1/2 kg daging bahagian sirloin - potong kiub
sedikit serbuk ketumbar
sedikit garam
sedikit pewarna merah
sedikit minyak zaitun
Lada benggala kuning/hijau/bawang besar - dipotong dadu kasar
Cara Penyediaan :
1. Satukan daging dengan kesemua bahan termasuk lada benggala dan bawang besar hingga sebati dan perap selama 1 jam.
2. Cucuk pada lidi sate selang seli dengan lada benggala dan bawang besar.
3. Panaskan sedikit minyak sayur di dalam pemanggang ajaib, susunkan beef tikka dan masak selama 3-4 minit setiap bahagian.
4. Bolehlah dihidangkan bersama salad dan flat bread (khubus)...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment