BOMBAY TOAST
sumber : Majalah SAJI Julai 2015...
Bahan A :
4 biji telur
250 gm susu segar
50 gm susu pekat manis (boleh tambah ikut citarasa)
secubit garam
Bahan B :
10 keping roti
Bahan C :
Marjerin secukupnya
Cara-Cara :
1. Di dalam mangkuk sederhana besar, satukan kesemua Bahan A. Pukul rata menggunakan 'hand whisk'.
2. Panaskan kuali leper menggunakan api perlahan, sapukan dengan sedikit Bahan C@marjerin.
3. Ambil sekeping roti, celupkan di dalam adunan telur tadi (langkah 1). Letakkan di atas kuali leper yang dilenser dengan marjerin tadi. Panggang sehingga kedua-dua bahagian bertukar warna keperangan. Angkat dan buat yang lain pula sehingga habis kesemua roti.
4. Hidangkan bersama serikaya, sos coklat atau makan begitu sahaja pun sedap...
ubi kayu rebus..cicah dengan gula atau sambal, ikut citarasa...
No comments:
Post a Comment