KEK PISANG

Thursday, June 22, 2017

CHOCOLATE OAT CRIPS...









CHOCOLATE OAT CRIPS
rujukan :    Zubaidah Che Pa...



Bahan-Bahan :

250  gm  mentega
120  gm  gula kastor
140  gm  oats  ~  bakar seketika & kisar
2  sudu besar  serbuk koko
220  gm  tepung gandum


Hiasan/Bahan Salut :

50  gm  susu tepung
50  gm  gula aising  ~  ayak


Cara-Cara :

1.  Pukul mentega dan gula kastor sehingga berkrim dan sebati.

2.  Masukkan bahan lain dan uli lembut sehingga tidak melekat di tangan.

3.  Canai dan terap dengan acuan segi empat tepat atau acuan pilihan.

4.  Panaskan oven terlebih dulu (anggaran 15 minit).  Bakar pada suhu 140'C selama 30 minit atau sehingga keperangan dibahagian bawahnya.

5.  Setelah biskut sejuk, gaulkan dengan susu tepung dan gula aising.

6.  Simpan di dalam bekas kedap udara...

No comments:

Post a Comment