Sunday, October 21, 2018
BAKED CHICKEN FINGERS...
BAKED CHICKEN FINGERS
sumber : Ilham Dapur...
Bahan-Bahan :
300 gm isi dada ayam
1 biji telur ~ kocok dengan garfu
1 sudu besar tepung jagung
Sedikit garam & serbuk pati ayam Knorr
Serbuk roti secukupnya (breadcrumbs oren)
Cara Memasak :
1. Panaskan oven pada suhu 170'C, sapu loyang dengan sedikit minyak zaitun atau guna cooking spray. Ketepikan.
2. Potong memanjang isi ayam dalam 2 inci kemudian satukan ayam dan semua bahan kecuali serbuk roti.
3. Celupkan ayam dalam serbuk roti, susun dalam loyang dan masak/bakar selama 12-15 minit atau sedikit perang.
4. Kemudian bolehlah dihidangkan bersama sos pilihan dan salad, jika suka...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment