ROTI GULUNG SOSEJ BERKEJU
sumber : Majalah SAJI April 2016
Bahan-Bahan :
10 keping roti
10 batang sosej ayam/daging (saya rebus sekejap dalam 5 minit & toskan)
10 keping keju Cheddar
5 biji telur ~ dipukul ringan
450 gm serbuk roti putih/oren atau secukupnya
Cara-Cara :
1. Potong bahagian tepi roti dan gelek sehingga nipis kemudian letakkan sekeping keju bersama sosej ayam/daging.
2. Gulung dengan kemas dan dihujung roti tersebut sapukan sedikit telur sebagai bahan pelekat. Lakukan dengan kemas.
3. Selepas itu, celupkan roti sosej ke dalam telur dan salutkan dengan serbuk roti. Lakukan kesemua bahan sehingga selesai.
4. Simpan di dalam peti sejuk selama 5 minit sebelum digoreng dengan api yang sederhana kecil sehingga kuning keemasan...
No comments:
Post a Comment