KEK PISANG

Tuesday, November 8, 2016

LASSI MANGGA...











LASSI MANGGA
oleh  :     zaralovebaking...




Bahan-Bahan :

   1  biji  buah mangga masak ranum bersaiz sederhana besar  -  dikupas & potong kiub
   1  cawan  plain atau Greek yogurt  (saya suka guna Greek yogurt)
1/2  cawan  susu segar atau susu cair
    4  sudu besar  gula pasir atau madu  (kurangkan gula atau madu jika buah mangga manis)
Ais kiub secukupnya (anggaran 1 cawan)
Secubit garam (jika suka)


Cara-Cara :

1.  Masukkan susu, yogurt, gula/madu, secubit garam, ais kiub secukupnya dan isi buah mangga ke dalam blender.

2.  Kisarkan sehingga halus dalam 2-5 minit.

3.  Tuangkan ke dalam gelas, hiaskan dengan sedikit mangga kiub dan hidangkan.  Tambahkan ais kiub lagi jika lassi agak pekat.

4.  Enjoy!!!!

No comments:

Post a Comment