KEK PISANG

Sunday, October 16, 2016

CHOCOLATE CUPCAKES...












CHOCOLATE CUPCAKES
source from  :   Joy of Baking...





Ingredients :

   1/2  cup  cocoa powder  (50 gm) *
      1  cup  boiling water  (240 ml) *  ( *  mix together & let cool )
1 1/3  cup  all-purpose flour (175 gm) *
      2  tsp  baking powder *
   1/2  tsp  salt *  ( *  whisk together )
   1/2  cup  unsalted butter  (113 gm)
      1  cup  caster sugar  (200 gm)
      2  large  egg
      2  tsp  vanilla extract


Method :

     Beat butter and sugar until light and fluffy.  Add egg one at a time until smooth.  Beat in vanilla extract.  Add flour mixture until incorporated.  Add cooled cocoa mixture and stir until smooth.  Fill 2/3 into cupcake liner and bake for about 20 minutes in a preheated oven at 190'C.


Buttercream Icing :  (Citarasawan)


230  gm  gula aising  -  diayak
  65  gm  shortening/krimwell/crisco
  50  gm  butter
    1  sudu teh  esen vanilla
    2  sudu besar  susu segar
Pewarna yang disukai


Cara-Cara :

     Pukul butter dan krimwell hingga lembut.  Masukkan esen vanilla, gula aising diikuti dengan susu segar dan pukul hingga kembang dan putih.  Masukkan ke dalam mangkuk dan letakkan pewarna yang disukai.  (Sebaiknya buttercream dibuat sehari lebih awal sebelum diguna supaya pewarna sebati dengan sepenuhnya).

No comments:

Post a Comment