KEK PISANG

Saturday, October 29, 2016

CUCUR PISANG...










CUCUR PISANG
oleh  :    zaralovebaking...





Bahan-Bahan :

   4  biji  pisang berangan
   5  sudu besar  gula  (kurangkan jika pisang manis)
1/2  cawan  air atau secukupnya
   1  cawan  tepung gandum
1/2  sudu teh  soda bikarbonat


Cara-Cara :

1.  Pisang dilecek atau boleh juga dikisar bersama sedikit air.
2.  Dalam mangkuk, campurkan tepung gandum, soda bikarbonat dan pisang tadi.
3.  Kacau dan tambah air dan gula.  Kalau pekat sangat, boleh tambah air lagi.
4.  Panaskan minyak secukupnya untuk menggoreng terendam.
5.  Sudukan adunan dengan menggunakan sudu ke dalam minyak panas.
6.  Goreng hingga masak keperangan.
7.  Angkat, toskan dan sedia untuk dihidangkan...

No comments:

Post a Comment